Ik leef nu.En jij?

Omchanti yoga deelt het pad van yoga via hatha yogalessen inclusief meditatie en ademhalingsoefeningen. In traditionele hatha yoga hebben we een reeks houdingen tijdens de les en houden we elke houding een paar ademhalingen vast, terwijl we ons bewustzijn en onze aandacht naar binnen brengen. De lessen zijn geschikt voor iedereen, of je nu net begint of al ervaring hebt met yoga. Als je een ernstige blessure hebt of er in het verleden een hebt gehad, laat het me dan van tevoren weten zodat we het type les en de opties kunnen bespreken die het meest geschikt zijn voor jou. Kom weer in contact met jezelf en volg een les! Het volledige aanbod van Omchanti vindt je hier.

Wil je meedoen met een livestream hatha yogales? Bekijk dan hier het rooster!


Wie ben ik?

Mijn naam is Chantalle Nühn, geboren in Nederland maar ik voel me thuis overal ter wereld waar er harten zijn om mee te verbinden en natuur is om in te zijn. Ik begon mijn yoga practice halverwege mijn twintiger jaren. Toen ik dertig werd, wilde ik meer doen met de diepe verbondenheid die ik voelde met yoga.

Zo gebeurde het dat mijn partner en ik allebei ontslag namen van onze banen, ons huis verkochten en op reis gingen rond de wereld. Gedurende deze periode had ik het privilege om te leren van yogi’s over de hele wereld. Leergierig om meer over de geweldige yoga filosofie te weten te komen en de leefwijze, ik nam het allemaal in mij op. Ik voelde steeds meer dat ik mijn eigen stijl vond en wilde deze verder ontwikkelen.

Uiteindelijk heb ik me aangemeld voor een Hatha yoga docentenopleiding in een hartverwarmende gemeenschap in de buurt van Barcelona, Spanje. Na het voltooien van de 200 uur Hatha yogacursus (RYS200 yoga-alliantie) was ik klaar om de principes van yoga met andere harten en zielen te delen.


Mijn missie

Mensen weer in contact met zichzelf te brengen 

En ja ik zeg bewust ‘weer’ omdat we diep van binnen heel goed weten wie we zijn. Maar door externe factoren en simpelweg het leven steeds vaker en meer verwijderd raken van onze werkelijke ik. Yoga is een middel om dichterbij jezelf te komen. Het mooie aan het beoefenen van yoga is dat het vrijwel altijd doorwerkt in meerdere aspecten van je leven. Externe factoren verdwijnen naar de achtergrond en worden ruis. Je zult merken dat je rustiger wordt in het dagelijks leven, minder snel geïrriteerd raakt wanneer je bijv. in een rij staat te wachten, dat je regen zelfs gaat waarderen en kalmer reageert als je partner of gezinslid iets vraagt. Ook in je werk zul je wellicht merken dat je je lichter voelt en je met meer helderheid en focus werk kunt verzetten. Je zou kunnen zeggen dat je er een fijner mens van wordt, voor jezelf én voor je omgeving. Dit alles vindt wat de yogafilosofie betreft oorsprong in aandacht bij jezelf brengen. Je bewustzijn vergroten door actief te kiezen voor jezelf; contact te maken met je lichaam en adem. Hoe mooi zou het zijn als wij in een wereld leven waar we weer met compassie, respect en vertrouwen kunnen samenleven? Ik zie het als mijn missie om mensen weer in contact met zichzelf te brengen door middel van yogales waar niets moet en alles mag. Het enige wat je nodig hebt is een open geest.

Ben jij bereid je racende brein een halt toe te roepen? Een yogi vertelde mij eens voorafgaand aan een les; “betreed de ruimte met je hart en laat je brein buiten.” Dit wens ik ook voor mijn studenten. ☽


Wat betekent Omchanti yoga?

Mijn vrienden noemen mij altijd ‘Chanti’ omdat het makkelijker en sneller uit te spreken is dan Chantalle. Om Shanti in Sanskrit betekent vrede voor de hele mensheid, vrede voor alle levende en niet-levende wezens, vrede voor het universum. Gebruikt als begroeting of afscheidsgroet, wordt Om Shanti herhaald aan het begin en / of einde van een yogales als een manier om anderen vrede te wensen. Het was niet meer dan logisch om dit te combineren 🙂


Let’s go outside!
21 maart – 26 september

#YOGAINHETPARK

Sophiapark, Hendrik-Ido-Ambacht Iedere zondag* van 10:30 – 11:30 hatha yoga in het park. We verzamelen om 10:20 voor de Primera winkel aan de Sophiapromenade. Gezamenlijk wandelen we naar de rustgevende plek in het park.

Kom gerust een keertje meedoen en breng je eigen matje en/of handdoek mee. De kosten voor een yogales in het park zijn slechts €8,- per persoon per keer. *Bij regen is er geen les.


Rooster groepslessen

DiWoeDoVrZaZo
20:00 – 21:0018:00 – 19:25
19:30 – 20:40
10:00 – 11:00
19:00 – 20:15
09:45 – 11:0009:00 – 10:00
11:00 – 12:00
10:30 – 11:30


Losjes Indoor Sports


Kompassie Yoga
Losjes Indoor Sports
Integrale Yoga Schiedam


Integrale Yoga Schiedam


Losjes Indoor Sports
Schiedam


Hendrik Ido Ambacht
Hatha yogaCore strength
Yin yang (warm)
Hatha yoga
Gentle yoga
Hatha yogaVinyasa flow
Vinyasa flow
Hatha yoga
Bij alle studio’s is het ook mogelijk om je aan te melden via OneFit

Let’s connect

Aarzel niet om contact met me op te nemen. Dat kan via social media; Instagram / Facebook of stuur me een e-mail of berichtje om een yogales te boeken. Stel me alle vragen die je hebt over yoga, meditatie en ademhalingstechnieken en ik sta open voor feedback of tips.

omchantiyoga@gmail.com
+31654791404
Instagram #omchantiyoga
Facebook
YouTube


Ervaringen

“Het Selfcare event van Omchanti yoga is een échte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een toegankelijke en verrassende manier om meer te ontspannen. Het programma is enorm afwisselend en door de liefdevolle begeleiding van Chantalle en Suzanne voelt het Selfcare event als een mini-retreat. Na afloop voelde ik me voldaan, opgeladen en geïnspireerd. Ik ben er weer volop aan herinnerd welke activiteiten mij energie en plezier geven. En de (zelf)massagetechnieken die ik heb geleerd, pas ik nu regelmatig met succes toe”. 
― Janita Naaijer, eigenaresse Studio Align to Shine

“Ik ben begonnen met yoga omdat ik veel last had van m’n spieren. Hoge spierspanning, veel last van rug en daardoor niet goed in m’n vel. Ik voelde me ook gehaast: ik moest altijd bezig zijn. Mijn agenda stond vol. Soms was ik er wel eens moe van: kon het ook wat kalmer? Chantalle haalde me over om eens een lesje te komen doen in het park en ik was gelijk verkocht. Ik vond het heel kalmerend: de rust die Chantalle uitstraalt en overbrengt op haar leerlingen is heel fijn. Ik heb vaker yoga geprobeerd, maar bij niemand vond ik het zo fijn als bij haar. De houdingen waren voor mijn spieren nog wel een uitdaging, maar inmiddels zijn we een halfjaar en heel wat lesjes verder en gaat alles een stuk makkelijker. Op de dagen dat ik yoga bij Chantalle volg, voel ik me helemaal opgeladen voor een nieuwe week. Ik ben minder geïrriteerd, en ben ook trots op mijn lichaam dat het die houdingen aankan. Dat geeft een heel bevredigend gevoel! Ook pas ik oefeningen toe in m’n dagelijks leven als ik een stijve rug heb, of als ik niet in slaap kan komen. Door de ademhalingstechnieken die ik van haar heb geleerd kom ik veel beter tot rust. De yogalessen zijn een waardevolle toevoeging aan mijn week om deze relaxter en beheerster in te gaan”.
― Margo Bazuin, eigenaresse Itismarg


“Yoga overal,
voor iedereen”

Copyright Omchanti yoga 2020 – All rights reserved

%d bloggers liken dit: